Slik finner du rett hotell på storbyferie

slik finner du rett hotell på storbyferie

Et av problemene med å finne det rette hotellet når du planlegger en storbyferie, ligger i betegnelsen på ferien. Byen er nemlig stor. Derfor finner du sannsynligvis et grusomt høyt antall alternativer å velge blant. Her får du tipsene som hjelper deg med å unngå tabbene.

Du finner flere nyttige tips på bloggen vår.

 

Beliggenhet er kanskje det viktigste

Å bo i feil område kan spolere storbyferien. Den vanligste tabben er å velge et hotell som oppgis å ligge sentralt, men som viser seg å kreve lange transportetapper til det du egentlig kom for å oppleve. Transport koster både tid og penger. Vær oppmerksom på at mange hotell påstår de ligger i sentrum, men der begrepet ”sentrum” brukes i en langt videre forstand enn du selv synes er akseptabelt. Det kan også spolere ferien dersom du velger et hotell som ligger midt i gata med de mest bråkete utestedene, rett ved motorveien, eller klin inntil en togstasjon. Enten holdes du våken hele natta, eller så blir du vekket klokken 06.00 om morgenen når bilene og togene begynner å røre på seg.

Sørg for å sette deg inn i hvilke områder som er best å bo i på forhånd, og ta kartet til hjelp. I utgangspunktet lønner det seg å velge hotell som gir gangavstand til det du vil få med deg, subsidiært et hotell med kort vei til undergrunnsbane med rask og god forbindelse.

 

Hva slags type hotell vil du ha?

Det er stor forskjell på om du skal på storbyferie med kjæresten, vennegjengen, alene eller sammen med familien. Dette gjelder både hva vi vil oppleve, og hvor vi vil bo. Og ikke minst; hvordan vi vil bo. Tenk igjennom hva som er viktigst. Trenger du kun et sted å sove og dusje, kan de fleste hotell være kurante nok. Vil du ha et rom som er godt å slappe av i, kanskje romantisk i tillegg, blir valget gjerne helt annerledes.

Når du vurderer de ulike alternativene, se på bildene fra hotellet, og legg merke til hvordan hotellet beskrives. Henvender de seg til forretningsfolk eller familier? Dette hjelper deg til å luke ut hotellene som er lite kurante for dine behov.

velg rett hotell

Hva må være inkludert?

Ikke la storbyferien bli spolert av detaljer du glemte da du valgte hotell. Å havne på et rom uten air-conditioning i Barcelona i juli kan bli helt skandale, selv om alt så fint ut på bildene. I motsatt ende kan det bli like trist om det romantiske og antikvariske hotellet du valgte for storbyferien i desember, viste seg å ha vindu som trekker rå og kald luft, nettopp fordi vinduene også er antikvariske. Skal du leie bil på ferien bør hotellet ha trygg parkering tilgjengelig på hotellet egen tomt, ikke i et leid garasjeanlegg et par kvartaler unna. De fleste trenger også tilgang til nett på rommet. Er det viktig at hotellet har god frokost? Hvor langt utpå dagen bør frokosten være tilgjengelig?

Om slike spesifikke detaljer er viktige, les nøye på hotellets hjemmeside om hva som er inkludert. Er du i tvil tar du en telefon til hotellet og spør for å forsikre deg på forhånd. Sjekk også om de viktige momentene er inkludert i prisen, eller om du må betale ekstra.

 

Spesifiser søket ditt

Bestem deg for en akseptabel pris per natt, og sett i gang med søkingen på kurante hotell der du vil bo. Søkesider som Booking.com og Expedia.com lar deg spesifisere det meste, for eksempel prisnivå, antall stjerner, avstand til sentrum, hvilke tjenester som er inkludert, og så videre.

Alt ettersom hvor mange resultater søket ditt gir, kan det være en god idé å kun spesifisere en øvre prisgrense. Setter du en nedre grense kan det hende du går glipp av regelrette kupp. Mange hotell og kjeder har kampanjepriser i spesifikke perioder, og noen av disse gjelder kun ved bestilling via søkesider de samarbeider med. Er du heldig får du et hotellrom i kaviar og champagne-klassen, men betaler med øl- og pølsepenger.

 

Lese anmeldelser fra andre gjester

Sjekk andres opplevelser på hotellet før du bestemmer deg. Bruk sider som Tripadvisor til å lese anmeldelser, men vær oppmerksom på at du kan få et feilaktig inntrykk likevel. Ignorer de eldste innleggene dersom hotellet har mange anmeldelser. En rosende omtale fra 2010 er lite verdt i dag, både når det gjelder servicenivå og standarden. Hotellet kan ha forfalt siden den gangen, ha fått helt nye eiere og ansatte, og strøket det ligger i kan ha blitt et sirkus rent lydmessig. Les spesielt de mest kritiske, og de mest rosende anmeldelsene. De kan vise et mønster, både når det gjelder negative, og når det gjelder positive momenter.

Ta likevel anmeldelser med en klype salt, spesielt om antallet er veldig lavt (et høyt antall vil gi et sannere bilde). Noen folk klager uansett hvor bra ting er. Det skjer dessverre også at hotelleiere selv legger inn falske anmeldelser for å skape et bedre inntrykk enn det de fortjener. Vær oppmerksom på at mange hotell oppgir når de sist pusset opp. Datoen gir deg en god pekepinn på om bildene forteller sannheten om standarden.

 

Betal med kredittkort om du kan

Når du har foretatt alle vurderinger, søkt opp de rette alternativene, og endelig bestemt deg, betal med kredittkort om du har. Da er du bedre sikret ved kanselleringer, ved feil i betalingen, og dersom du har god grunn til å reklamere senere. Betaler du med bankkort vil du stå svakere enn om du har lånt pengene av et kredittselskap. Kredittyteren kan nemlig bli medansvarlige dersom du ikke får den tjenesten du ble lovet.

Noen kort gir også gratis reise- og avbestillingsforsikring. Den kan være gull verdt dersom du skulle måtte kansellere turen selv på grunn av sykdom eller noe annet leit som gjør at du ikke får reist. Med det sagt, husk på å betale kredittkortregninga i tide, så slipper du ekstrakostnader fra renter og gebyrer.

Les om hvordan storbyferien blir billigere.