Storbyferie med golf på programmet

inneholder annonselenker

storbyferie med golf på programmet

Lyst på en storbyferie med gode muligheter for å spille golf, men vil prøve noe annet enn Spania og Portugal? Vi har sett på golfmulighetene i Cannes, Aberdeen og Gdansk. Tre byer som er spennende på sine egne premisser, og som gir deg en litt annerledes golftur.

 

Golfhotell eller hotell i byen?

Mange av golfklubbene har eget hotell, og du kan finne kurante pakker som inkluderer opphold, bespisning og spill på golfbanene. Fordelene med å bo på et golfhotell er primært at du kan gå rett ut på første tee om morgenen når du står opp. Ulempen er at du knytter deg opp til én bestemt bane, og går sannsynligvis glipp av mye av det storbyen har å by på.

Vår oppfatning er at det er best å booke et bra hotell i sentrum, og bruke leiebil eller taxi for å komme seg til en av de mange golfbanene du kan velge blant. Banene vi har plukket ut for hver by har relativt kort avstand fra byens sentrum.

 

Aberdeen – flott storby i golfens hjemland

Om du er golf-frelst, må du på et eller annet tidspunkt ta en tur til golfens hjemland. Der har de slått ball på fairways og greens i over 600 år. Antallet baner med topp standard er høyt, og de byr på stor variasjon på alle mulige måter. Hele landet kan gjerne besøkes om golf er på programmet, men skal du oppleve storbyliv på samme tid, mener vi at Aberdeen er et suverent alternativ.

Været i Skottland er naturligvis ikke det beste, men det er en del av sjarmen. Merk deg at noen av banene holder stengt i de kaldeste månedene (desember, januar og februar). Det er også vanlig at du må slå fra matte i de kaldeste månedene, på banene som er åpne. Tar du turen et sted mellom april og oktober, får du som regel flotte forhold. Mai og juni, samt september og oktober er ypperlige måneder. Da er gresset i bra stand, og det er mindre tilreisende på hotellene og golfbanene.

 

golftur til aberdeen

 

Hvorfor legge golfturen til Aberdeen?

 • Du kan fly direkte til Aberdeen fra Oslo, Bergen, eller Stavanger.

 

 • Ingen slår Skottland når det gjelder golfhistorie.

 

 • Høyt antall baner i toppklasse å velge blant.

 

 • Golf i vakre omgivelser.

 

 • Golfbaner i alle prisklasser.

 

 • Enkelt å komme seg fra byen til golfbanene.

 

 • Aberdeen er en svært trivelig by.

 

Anbefalt hotell for golfere i Aberdeen

 • Residence Inn by Marriott Aberdeen – Fint og populært hotell i sentrum av Aberdeen. Hotellet har sentral plassering i sentrum, samtidig som du bare er 3.5 km unna Royal Aberdeen Golf Club. Meget gode tilbakemeldinger fra tidligere gjester og et bra hotell for de som er på golftur til Aberdeen.

annonse

Golfbaner nært Aberdeen

I umiddelbar nærhet av byen finner du omtrent 10 golfbaner med god standard. Innenfor distriktet Aberdeenshire finner du ytterligere cirka 30 baner. Derfor anses Aberdeen som en av de beste golfdestinasjonene i verden. Her er noen av klubbene du burde vurdere å spille på.

 

 • Royal Aberdeen Golf Club – Dette er den 6. eldste golfklubben i verden, etablert allerede i 1780. Hovedbanen heter Balgownie Links, og ligger nydelig til ved havet. Klubben har i tillegg en kort 18-hullsbane, The Silverburn Course, der 9 av hullene er par 3. Avstanden inn til Aberdeen sentrum er på ikke noe å snakke om. Ligger hotellet ditt i Old Aberdeen, kan du faktisk gå til golfbanen (men du har Kings Links enda nærmere). Greenfee på Balgownie er 90 GBP (£) i lavsesongen, og 134 GBP i høysesongen.

 

 • Kings Links Golf Course – Golfbanen ligger nesten inne i byen, rett før du kommer til Royal Aberdeen. Kings Links er offentlig eid (administrert av Sport Aberdeen), og rammen rundt ikke spesielt fancy. Men, prisene er meget hyggelige, og banen er morsom og utfordrende å spille på. Greenfee på Kings Links er kun 20 GBP.

 

 • Murcar Links Golf Club – Murcar ligger rett nord for Royal Aberdeen, og anses som en av de beste banene i området. Mange av de 18 hullene er spektakulære, og gir fantastisk utsikt ut mot Nordsjøen. Greenfee på Murcar Links er 110 GBP på ukedagene, og 135 GBP på lørdager og søndager.

 

 • Deeside Golf Club – På Deeside får du et avbrekk fra de tøffe vindforholdene på Links-banene i Aberdeen-området. Denne klubben ligger litt inn i landet langs elva Dee, men kun noen minutter unna sentrum med bil. 18-hulssbanen heter Haughton Course, og er særdeles vakkert anlagt der den ligegr omgitt av skogen og elva. Du kan i tillegg spille på en 9-hulls kortbane. Greenfee på Haughton Course er 45 GBP i lavsesongen (60 GBP i helg), og 100 GBP i høysesongen, uansett dag.

 

 • Newmachar Golf Club – Klubben ligger omtrent 15 kilometer nordvest for Aberdeen. Her kan du spille på to 18-hullsbaner som heter henholdsvis Hawkshill og Swailend. Begge er par 72, og byr på nydelige og varierte hull. Hawkshill anses som den beste innlandsbanen i området. Greenfee er 65 GBP på Hawkshill (85 GBP i helg), 45 GBP på Swailend (55 GBP i helg), eller 75 GBP for å spille en runde på begge (95 GBP i helg).

 

 • Balnagask Golf Course – Denne banen er også en av de fire offentlige som administreres av Sport Aberdeen. Den må med, ikke bare fordi den er morsom å spille på, men også på grunn av omgivelsene. Balnagask ligger på neset som stikker ut i Nordsjøen, rett ved havna i Aberdeen. Der ligger også Torry Battery, et av de beste stedene å se delfiner og andre hvaler på. Du kan spille på både en utfordrende 18-hullsbane, og en enkel 9-hulls treningsbane. Greenfee på Balnagask er kun 20 GBP.

 

Les også vår guide for storbyferie i Aberdeen.

 

Andre ting dere kan gjøre i Aberdeen

annonse

Cannes – golf og storbyferie i luksusklassen

Den franske rivieraen har suverene forhold for den som vil kombinere storbyferie med topp golfspill. Middelhavsklimaet gjør at det spiller nesten ingen rolle når på året du reiser. Merk deg imidlertid at det kan bli ganske varmt å surre rundt på en golfbane i juli og august når du er i Provence. Husk også at byen er ganske fullbooket når den kjente filmfestivalen går av stabelen i Cannes i mai.

 

golfferie i cannes

 

Hvorfor legge golfturen til Cannes?

 • Du kan fly direkte fra Gardermoen (du lander i Nice, med kun 24 kilometer reise til Cannes).
 • Klimaet er bra året rundt.
 • Veldig mange baner å velge blant.
 • Topp uteliv, restauranter og severdigheter.
 • Topp shopping.
 • Kan kombineres med badeferie.
 • Fenomenale mattradisjoner i Provence.

 

Anbefalt hotell for golfere i Cannes

 • Ermitage de l’Oasis – Cannes Mandelieu – Flott hotell med gode fasiliteter et lite stykke utenfor sentrum av Cannes. Her bor du en 13 minutters spasertur unna Mandelieu banen. Hotellet har dessuten eget svømmebasseng, og du bor samtidig nært stranden.

annonse

Golfbaner nært Cannes

Du vasser i gode golfbaner om du legger storbyferien til Cannes, spesielt om du ikke har noe imot å reise i inntil en time. Og, du finner baner i alle prisklasser. Her er et utvalg av de beste alternativene som ligger nærmest sentrum av byen.

 • Le Provencal – Klubben ligger i underkant av 9 kilometer nordøst for sentrum av Cannes. Banen har bare 9 hull (par 35), men den er ypperlig om du vil bruke den til trening, eller om du ikke har tid til en hel runde med 18 hull. Subsidiært spiller du to runder (par 70). Greenfee er 35 Euro (72 Euro for to runder).

 

 • Golf St. Donat – St. Donat var en av banene som Ryder Cup ble spilt på i 2018. Den ligger omtrent 10 kilometer utenfor Cannes, og har 18 nydelig 18 (par 71), i tillegg til en 9-hulls treningsbane. Greenfee for 18-hullsbanen er 85 Euro.

 

 • Golf de la Grande Bastide – Golfbane med 18 hull (par 72) som ligger omtrent 12 kilometer fra Cannes. En av de beste og vakreste banene i området. Greenfee er mellom 40 Euro og 80 Euro, alt ettersom når på året du vil spille.

 

 • Mandelieu Old Course – Mandelieu ligger bare 7 kilometer sørvest for sentrum. Totalt byr klubben på 27 hull, og du får variasjon dersom du vil ta en 18-hulls-runde her flere ganger. Den nydelige golfbanen ligger nært havet, og du kan ta med deg badeklær om du vil slappe av på stranden etter runden. Greenfee er for tiden 90 Euro.

 

 • Royal Mougins Golf Club – Denne fantastiske golfklubben, med hotell og spa, ligger bare 6 kilometer utenfor sentrum av Cannes. Du kommer deg dit på knappe 10 minutter. Men, den er også sannsynligvis den dyreste i regionen. Du slipper billigst unna med såkalt Early Booking (minimum 30 dager i forkant), og da starter prisen på 152 Euro.

 

 • Terre Blanche Golf Club – Terre Blanche er en av de mest kjente klubbene i verden. Her kan du spille på to 18-hullsbaner, henholdsvis Le Riou og Le Chateu. Banene og alt rundt er i toppklasse, inklusive et femstjerners golfhotell med spa og en fantastisk restaurant. Greenfee inkluderer ubegrenset oppvarming på driving range, golfbil (påkrevd på denne banen i høysesong), og prisen varierer i forhold til når du skal spille. Den rimeligste pakken er på 120 Euro.

 

Les også vår guide for storbyferie i Cannes.

 

Andre ting dere kan gjøre i Cannes

annonse

Gdansk – en annerledes og rimelig golfferie

Gdansk er en fantastisk by å kombinere golf med storbyferie. Her får du svært mye for lite penger. Byen i seg selv er spennende, med topp uteliv, gode restauranter, og mye moro å finne på. Golfen er slettes ikke verst, selv om det ikke er så mange baner å velge blant. Golfbanene som er der holder mer en god nok standard, og også på denne fronten er prisene lave.

 

golf i gdansk

 

Hvorfor legge golfturen til Gdansk?

 • Du kan fly direkte fra flere byer i Norge.
 • Avstanden er kort, og flyprisene lave.
 • Lavt prisnivå i europeisk målestokk.
 • Topp hotell for en billig penge.
 • Opplev en annerledes storbyferie.
 • Bedre golfbaner enn mange er klar over.

 

Anbefalt hotell for golfere i Gdansk

 • Puro Gdańsk Stare Miasto – Et meget fint hotell i sentrum av Gdansk. Her bor du i hjertet av gamlebyen med kort vei til det meste. Noe lang reisetid til golfbanene må påregnes da disse ligger et stykke utenfor byen, men du får samtidig en fin kombinasjon av storbyferie og golf.

annonse

Golfbaner nært Gdansk

Det finnes flere golfbaner relativt nært Gdansk enn de tre banene vi har plukket ut, men avstanden er noe lang. De tre som er omtalt her er uansett nok til en langhelg, og alle tre bør oppleves mer enn en gang dersom du har tid.

 

 • Gdansk Golf & Country Club – Denne klubben er også kjent under navnet Postołowo Golf Club, og ligger cirka 27 kilometer utenfor sentrum av Gdansk. Banen er ranket som en av de 100 beste i Europa, og en av de suverent beste i Polen. De 18 hullene er krevende, men morsomme å spille. Lengden er hele 7102 meter, og anses som en av de lengste i vår verdensdel. Greenfee for en runde på 18 hull er 250 PLN (cirka 630 NOK).

 

 • Sand Valley Golf & Country Club – Avstanden fra sentrum av Gdansk er på omtrent 82 kilometer, men du kjører på motorvei hele strekningen (tar normalt under 1 time). Denne klubben er også ranket blant topp 100 i Europa, og er flere ganger kåret til Polens beste. I tillegg til spill på en knallbra 18-hullsbane (par 72), med krevende og morsomme sandbunkere, har Sand Valley en 6-hulls bane (alle hull par 3) som er ypperlig for treningsrunder, eller interne konkurranser. Greenfee er på 60 Euro.

 

 • Sierra Golf Club – Klubben ligger 54 kilometer nord for Gdansk, like forbi Gdynia, og det tar under en time å komme seg dit. Banen er på 18 hull (par 72), er svært vakker og ganske krevende. Du kan leie golfbil med innebygget GPS-system, der du får tips om hvordan du bør spille hvert enkelt hull. Sierra Golf Club har i tillegg en 9-hullsbane om du vil ha en kort runde, eller trene litt. Greenfee er på 75 Euro.

 

Les også vår guide for storbyferie i Gdansk.

 

Andre ting dere kan gjøre i Gdansk

annonse