Topp storbyferie for jentegjengen

topp storbyferie for jentegjengen

Vi har plukket ut tre spennende storbyer som er ypperlige for turen med jentegjengen. Kriteriene er at hver enkelt by må ha noe særegent ved seg når det gjelder uteliv og opplevelser. Noe som gjør de annerledes enn turistmagnetene London og Paris. Ta en storbyferie med vennene dine, der det gode liv står i høysetet.

 

Jentetur til Berlin

Det finnes faktisk et ordtak som sier ”Good girls go to heaven – bad girls go to Berlin”. Slikt kan man ta med en klype salt, men samtidig anerkjenne at Berlin er storbyen for alt som er annerledes og utfordrende. Det tar kun en time og førti minutter å komme seg dit med direktefly fra Oslo. Byen har flere områder som er å foretrekke når det gjelder overnatting. Mitte, sentrum av byen, er et sikkert valg med mange av severdighetene i gangavstand. For de som vil ha spennende uteliv i nærheten av hotellet, er Kreuzberg eller Friedrichshain de rette områdene. I Berlin kommer dere enkelt og raskt frem med undergrunnen, trikk eller busser som alltid er i rute.

 

jentetur til berlin

Les mer om storbyferie i Berlin her

 

Spise og drikke i Berlin

Dere finner absolutt alle typer restauranter i Berlin. Foruten mat fra alle verdenshjørner, i alle prisklasser, bør dere se etter de sære spisestedene som popper opp nærmest daglig. Prøv en av vegetar- eller raw-food-restaurantene, supperestaurantene eller restauranter som utelukkende serverer desserter. Roof-top-restauranter og barer finnes det også mange av. Velg for eksempel den populære og trendy Monkey Bar som gir utsikt over Tiergarten, eller Hotel de Rome der filmstjernene vanker.

 

Utelivet er det som gjør Berlin annerledes

Trend-folket i Berlin dukker ikke opp på utestedene før omtrent klokka 03.00 om natta, og så holder de på til lenge etter at sola har stått opp. Byen har mange nattklubber der verdensberømte DJs spinner skiver, som for eksempel Berghain. Selv om det ikke appellerer til alle, så er klubbene med kombinasjon av techno, dekadente og utspjåka gjester i merkelige omgivelser, noe som er morsomt å oppleve, selv fra sidelinjen. Er dere mer bedagelig anlagt, og normalt i sovemodus etter midnatt, finnes det plenty behagelig lounge-barer og mer stille alternativer. Berlin har alt, og det meste er verdt å besøke.

 

Shopping i Berlin

Her kan dere gå amok om shopping står på planen. Kurfürstendamm (”Ku’damm” blant lokalbefolkningen) er den mest kjente handlegata. Ta for eksempel turen innom BIKINI, et særegent konsept med all slags design, samt mange hyggelige spisemuligheter. Byen rommer alt fra gigantiske outlet stores, via siste skrik-butikker fra de største motehusene, til små boutiques med lokal design. Se etter en av de gigantiske bruktbutikkene til Humana, eller gå på et av de mange loppemarkedene. Den som ligger i Mauerpark er mest berømt, ikke bare for brukthandel og antikviteter, men også karaokeshowet på søndager.

 

Få med litt av historikken

Berlin er sentrum for mange av de mest kritiske periodene i den nyere verdenshistorien. Checkpoint Charlie i Friedrichstrasse bør besøkes, det samme med Holocaust-minnesmerket i nærheten av Brandenburger Tor. I hjertet av bydelen Mitte ligger statsoperaen, Sankt-Hedwigskatedralen og Humboldtuniversitetet nært hverandre, langs den berømte avenyen Unter Den Linden. Vil dere ha mer landlige omgivelser, ta turen til Schloss Charlottenburg. Palasset ble bygget i 1695 og er nesten like imponerende som slottet i Versailles utenfor Paris. Dere kan også se hele Berlin i en og samme smell. Fra toppen av Fernsehturm (TV-tårnet, dere kan ikke unngå å se det) får dere utsikt over hele byen fra omtrent 200 meter over bakkenivå.

 

Jentetur til Firenze

Firenze er de regionale hovedstaden i Toscana, og berømt for sin grandiose kunst og arkitektur. Per i dag er det ikke mulig å fly direkte fra Oslo til Amerigo Vespucci, flyplassen som betjener byen. Mellomlanding må til, men det er fullt mulig å finne rimelige billetter likevel. Man kan også fly direkte til Milano og deretter ta hurtigtog til Firenze. Velg overnatting sentralt, gjerne i byens historiske sentrum. Ta med sko som er gode å gå i. I Firenze opplever dere det meste til fots.

 

reisemål for jentegjengen

Les mer om Firenze her

 

Spise og drikke i Firenze

En av fordelene med italienske byer som Firenze er at det spiller nesten ingen rolle hvilken restaurant dere havner på. Deilig mat finnes overalt, og det går mye i kjøtt. I Italia har hver region sin egen vri på de tradisjonelle rettene. Små nyanser i bruken av krydder som gjør måltidet til en spesiell opplevelse. Vin til maten er så godt som obligatorisk. Toscana er med rette regnet som et av de beste vindistriktene i verden. Spør kelnerne om anbefalinger, så får dere smake på lokale produkter som florentinerne er stolte av.

 

Mye vakkert å sette øynene på

Firenze et som utendørs museum. Dere vandrer mellom verdensberømte bygninger, flotte tårn, den eldgamle broen Ponte Vecchio mens på piazzaene står det statuer av Michelangelo og Giambologna. Ville Medici, med sin fantastiske hage, bør besøkes, selv om det betyr at dere må ta en liten svipptur ut av sentrum. Firenze er også byen å gå på museum i, eller i en av de mange kirkene fra middelalderen. Lei av å traske rundt? Ta en tur innom Piazza della SS Annunziata, finn frem til café Robligio dal 1928 og bestill en cappuccino eller et glass vin. Slapp av og nyt utsikten til alle mesterstykkene som omgir plassen.

 

Shopping i Firenze

I Firenze finnes det et topp utvalg av butikker og kjøpesentre for moteklær. Overvekten er naturligvis siste skrik innen italiensk fashion. Likevel er det håndverk dere bør fokusere på om dere skal shoppe. Se etter små butikker med håndlagde smykker i sølv og gull, håndlagde sko, vesker og belter, parfymer, samt prydgjenstander i jern og andre metaller. Dette er også stedet for å finne antikviteter, all slags kunst, og selvfølgelig delikatesser og herlig vin.

 

Ta også turen ut av byen

Det er relativt korte avstander fra Firenze til en andre spennende severdigheter. For eksempel anbefales det å besøke en av vingårdene i Chianti, med muligheter for spaserturer i vakre omgivelser, vinsmaking fra øverste hylle, deilig mat og overnatting med frisk luft fra frukttrær som omgir gårdene. Vurder også en dagstur til Pisa, Siena eller det bittelille landet San Marino, verdens eldste republikk. Det tar ikke mer enn en time eller to å komme seg til disse stedene.

 

Jentetur til Budapest

Hovedstaden i Ungarn må med når vi anbefaler destinasjoner for jenteturen. Det er enkelt og rimelig å komme seg til Budapest med direktefly. Her får dere også kjempeflotte hotell til en rimelig penge. Budapest har et historisk sus over seg som rammer inn oppholdet på en helt spesiell måte. Severdigheten er mange, og dere når de enkelt til fots, eller med byens velutviklede undergrunn og trikkelinjer.

 

jentetur til budapest

Les mer om Budapest her

 

Spise og drikke i Budapest

Ungarn produserer vin av høy kvalitet, og i Budapest kan du besøke topp vinbarer, eller ta en guidet vintur. Restauranttilbudet er også meget bra, og det er relativt rimelig å besøke de beste spisestedene. Ungarsk mat må prøves, gjerne på en familierestaurant. I Budapest finner dere et titalls stilige kaféer i Art Nouveau-stil, og mange av de er like mye kjent som severdigheter, som for serveringen. Her kan dere nyte et glass musserende akkompagnert av overdådige kaker.

 

Kultur og uteliv i Budapest

Opera og klassiske konserter er blant høydepunktene i denne byen. Konserthallene innbyr til å ta på elegante antrekk. Klassisk musikk er noe de tidligere østblokklandene virkelig kan, også Ungarn. Budapest rommer mange topp nattklubber der det er party hele natta, kule jazzklubber, funky lounge-barer og mye mer, for de som vil ut på byen. Vil dere prøve noe særegent kan dere ta turen innom en av de mange såkalte ruin-pubene. Morsomme puber i bygninger som forfaller, ofte med utstillinger av kreasjonene til lokale kunstnere.

Shopping i Budapest

Shoppingen er slettes ikke verst. Budapest har flere handlegater som kan minne om for eksempel Champs Elysée i Paris, eller Oxford Street i London, samt store shoppingsentre som rommer alle slags merkevarer. Se også etter butikker som fører produkter fra lokale designere, eller ta turen innom et av de mange og spennende loppemarkedene.

 

Budapest er best på spa

Kanskje best av alt er de mange mulighetene for å slappe av i elegante og luksuriøse spa. Det er flere enn hundre naturlige kilder i Budapest, og de kan nytes hele året, både innendørs og utendørs. Kombiner for eksempel tyrkisk bad med et glass champagne, massasje, hånd- og fotpleie. Flere av spaene har egne dager der det er åpnet kun for damer. Ta en titt på hva Gellért Baths eller Széchenyi har å tilby, og la dere inspirere til en tur innom.