Valencia

inneholder annonselenker

valencia

Valencia er et av Europas mest trendy reisemål.

Her kan du kombinere storbyferie med strandliv, topp shopping, nydelig mat og mange spennende severdigheter. På kunst- og kulturfronten er det ikke mange byer som kan måle seg med Valencia.

 

Anbefalte hotell i Valencia

Lurer du på hvor du bør bo når du besøker Valencia? Her har vi plukket ut tre av de aller beste hotellene i Valencia.

Det første ligger rett ved stranden, mens de to andre ligger sentralt plassert i sentrum.

 

Hotel Las Arenas Balneario Resort

Er du av typen som foretrekker luksus når du er på tur, så er dette hotellet for deg. Las Arenas Balneario Resort er et femstjerners luksushotell, med perfekt plassering like ved Las Arenas stranden i Valencia.

Her kan du slappe av på hotellkomplekset med spa, utendørs og innendørs basseng eller i hotellets restauranter. Om du vil utforske sentrum så er ikke dette så langt unna.

Ønsker du å kombinere sydenferien med en storbyferie så er dette hotellet det perfekte valg. Her har du fantastiske fasiliteter og stranden like ved, samtidig som Valencia sentrum er innen rekkevidde.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Caro Hotel

Historisk, monumentalt og majestetisk er ord som godt beskriver Caro Hotel. Det ligger i en nydelig, smal gate i Valencias historiske gamleby. Her bor du veldig sentralt, samtidig som området er stille og rolig.

Hotellet er utrolig flott utformet, med en elegant kombinasjon av nytt og gammelt. Her er de gamle bymurene inkorporert i bygningen, noe som gjør at det nesten virker som du er på et filmsett.

Her finnes det ikke standardrom. Hvert rom har et unikt design, med sin egen historie å fortelle. Noen inneholder de gamle bymurene, mens i andre finnes det rester fra det arabiske tårnet fra 1100-tallet. Møbler og inventar er derimot moderne og komfortable.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

One Shot Mercat 09 Hotel

One Shot Mercat 09 Hotel er et innbydende boutique hotell i som ligger i en smal gågate i Ciutat Vella, i gamlebyen i Valencia.

Her bor du midt i hjertet av Valencia, med kort vei til både Plaza del Ayuntamiento, katedralen i Valencia og matmarkedet.

Med sine 22 gjesterom er dette er forholdsvis lite og koselig hotell. Standarden er veldig god, med lyse, romslige og komfortable hotellrom. På toppen av hotellet er det en fin takterrasse med basseng.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

10 spennende ting å gjøre i Valencia

Kunst- og kulturbyen Valencia

Valencia er med sine 791 000 innbygger Spanias tredje største by. Byen ble grunnlagt av romerne så tidlig som 137 år før vår tidsregning. Derav kommer også navnet, etter det latinske ordet ”valentia” som oversettes med ”styrke” eller ”mot”.

Torres de Serranos i valencia

Valencia har naturlig nok alltid vært en viktig handelsby, i og med beliggenheten ved Middelhavet. Havna er regnet som den femte mest trafikkerte i Europa.

gamlebyen i valencia

I dag er Valencia kanskje like mye kjent som et sentrum for kunst, kultur og vitenskap, som for sine handelstradisjoner.

las fallas festivalen i valencia

Blant de mange gode grunnene for å ta en storbyferie her, er byens største festival Las Fallas. Innenfor Valencias distriktsgrense finner vi også landsbyen Bunol, hvor den verdensberømte tomatkrigen går av stabelen i august.

 

Reise til Valencia

For tiden går det ingen direktefly mellom Oslo eller andre norske byer, og Valencia. Det må en mellomlanding og flybytte til, men med full klaff kan du komme deg frem på i overkant av fire timer.

Går du for denne løsningen har du mange flyselskap å velge mellom, blant annet Swiss Airlines, Ryanair, KLM, Lufthansa og Air France. Valencia er en populær destinasjon, noe som gjør at konkurransen mellom flyselskapene er tøff. Det igjen gjør det mulig å finne svært rimelige flybilletter fra Norge.

Mange velger å fly fra Oslo til Alicante i stedet for å mellomlande. Ryanair, Norwegian og SAS direktefly på denne strekningen. Fra flyplassen i Alicante er det enklest å først ta buss eller taxi til Alicantes sentrum, og deretter tog til Valencia, med mindre du i stedet velger å leie bil.

 

Her bør du bo i Valencia

Det er aldri galt å velge et hotell i det som regnes som Valencias gamleby, Ciudad Vella. Distriktet består av de seks barrios, La Seu, El Carmen, La Zerea, El Pilar, Sant Francesc og El Mercat. Mange av gatene er bilfrie og sjarmerende, husene er vakre, samt at restaurant- og utelivet er noe av det beste i byen. Det er naturligvis også mange severdigheter i gamlebyen.

reise til valencia

Vil du ha mer strandliv enn byliv er distriktet Poblados Maritimos rett valg. Området ligger ikke mange kvartalene unna gamlebyen, så du får likevel relativt god forbindelse til Valencias sentrum. I Poblados Maritimos finner du mange av byens beste restauranter, spesielt om du er sulten på sjømat. Hovedgrunnen til å velge et hotell her er likevel strendene Las Arenas, La Malvarrosa og El Cabanyal.

Distriktene Quatre Carreres og Ruzafa er også gode valg, alt ettersom hva du vil ha kort avstand til. Ciudad de las Artes, vitenskapsbyen, ligger i Quatre Carreres, mens i Ruzafa bor du i den hippeste bydelen i Valencia.

 

Shopping og hipsterliv i Ruzafa

Ruzafa er området å dra til eller bo i dersom du vil ha et ungt, urbant og pulserende nabolag å boltre deg på. Bydelen var tidligere ansett som ganske sliten, men har i de senere årene fått et kraftig oppsving. Her finner du mange av de beste og mest trendy kaféene, barene og restaurantene, i tillegg til mikrobryggerier og mange nattklubber med gode DJs.

restaurant i valencia

Om du vil shoppe kunst og klær du ikke finner andre steder, er Ruzafa også rett sted. Bydelen er spesielt verdt å ta turen innom når den årlige Las Fallas-festivalen går av stabelen i mars måned. Da er hele Valencia på fest, men ingen gjør det bedre enn folket i Ruzafa.

Ruzafa distriktet i valencia

 

Severdigheter i Valencia

Det er mye flott å se og oppleve i Valencia. Mange av de største attraksjonene ligger i gamlebyen Ciudad Vella, eller i nærheten av dette distriktet. Vil du besøke disse bør du ta beina til hjelp, så får du sett og opplevd Valencias yrende gateliv.

Attraksjoner som ligger utenfor det mest sentrale området når du enkelt med byens velutviklede transportsystem. Byen er ikke spesielt stor, og du kommer raskt frem med metro, trikk, buss eller taxi.

 

Ciudad de las Artes y las Ciencias

Ciudad de las Artes y las Ciencias i valencia

Kunst- og vitenskapsbyen i Valencia er byens viktigste turistattraksjon. Komplekset er bygget ved utløpet av den gamle Turia-elven, som ble omdirigert etter en oversvømmelse i 1957. Nå ligger det et arkitektonisk mesterverk der, bestående av syv futuristiske bygninger med forskjellige funksjoner. Den kanskje mest kjente er L’Hemisferic som ser ut som et digert øye, og ligger i midten av et digert basseng. Der finner du blant annet et topp moderne kinokompleks, lasershow og planetarium. De andre seks bygningene i komplekset er L’Oceanographic , med Europas største akvarium, operahuset El Palau de les Arts Reina Sofia, skulpturparken L’Umbracle, broen El Pont de l’Assut de l’Or, den overbygde plazaen L’Agora, samt El Museu de les Ciencies Principe Felipe, et interaktivt museum designet som skjelettet til en hval.

Bioparc Valencia

dyrepark i valencia

Bioparc er en svært innbydende zoologisk hage. Den finner du rett i nærheten av kunst- og vitenskapsbyen. Det unike med Bioparc er all energien som er lagt i å skape så naturlige omgivelser som mulig for dyrene. Her er det ingen som vandrer hvileløst i et bur. Alle gjerder og barrierer er i stedet skjult i vegetasjon, vannhindre og steinformasjoner. Mange av plantene i den zoologiske hagen er fra de respektive dyrenes naturlige habitat, og fra forskjellige deler av det afrikanske kontinentet. Flere av dyrene oppholder seg innenfor det samme området som andre arter de normalt også ville ferdes i nærheten av. Helheten i Bioparc gjør sannsynligvis sitt til at dyrenes adferd er tilnærmelsesvis likt det som er naturlig. Blant de største trekkplastrene er gorillaer, elefanter, hyener, løver, giraffer, krokodiller og neshorn.

Lonja de la Seda

severdigheter i valencia - linja de la seda

Den gotiske bygningen som rommer silkemarkedet i Valencia ble påbegynt i 1483, og anses av mange som det viktigste monumentet i byen. Det forestiller et middelalderslott, lett gjenkjennelig med sine tårn, steinvegger og skytterskår. Her ble altså silkehandelen sluttført. Rommene i bygningen har således forskjellige funksjoner. I tillegg til selve forhandlingsrommet der man prutet på prisen, var et av rommene brukt som et rettslokale. Der kunne man bli dømt til fengsel om man ikke kunne gjøre opp for seg, og deretter satt bak lås og slå i bygningens sentrale tårn. De som har vært på Palma de Mallorca kjenner nok igjen byggestilen. Silkemarkedet i Valencia ble nemlig bygget kun noen få år etter at det i Palma stod ferdig, og designet ble mer eller mindre kopiert.

Mercado Central

matmarkedet i valencia

Valencias største og viktigste matmarked ligger rett overfor silkemarkedet Lonja de la Seda. Bygningen er i Art Nouveau-stil og stod ferdig i 1928, etter omtrent 14 års byggetid. Strengt tatt er vel ikke det å gå å titte på ferskvarer noe alle liker å gjøre på storbyferie, men her er det faktisk verdt det. I sær om du allerede er i området, kanskje for å få med deg det nevnte silkemarkedet. Mercado Central er et arkitektonisk mesterverk på over 8000 kvadratmeter. I de to store hallene på innsiden finner du flere enn 300 boder som alle selger deilige ferskvarer. Valencias innbyggere tar turen innom ikke bare når de handler for hjemmet, men også når de skal ha seg et kjapt måltid. Mange plukker ut menyen for en piknik i Turion parken som ligger rett ved, eller de tar for seg på en av markedets små restauranter.

Iglesia de San Nicolas de Bari y San Pedro Martir

Iglesia de San Nicolas de Bari y San Pedro Martir

Denne vakre kirken må da ha et av de lengste navnene blant alle verdens bygninger. Som mange andre kirkebygninger i Spania ble San Nicolas påbegynt en gang på 1200-tallet, og gjennomgikk deretter en rekke endringer og påbygginger frem til i dag. Navnet kommer fra flere freskomalerier (veggmaleri på våt mur) som beretter om livene til San Nicholas de Bari og San Pedro Martir. Utsmykningen er blant de vakreste i sitt slag, og inkluderer et takmaleri som mange sammenligner med det vi finner i Det sixtinske kapellet i Vatikanet. Catedral de Valencia ligger for øvrig i nærheten, om du har tid og lyst etter å ha sett San Nicolas de Bari.

Playa de la Malvarrosa

malvarrosa stranden i valencia

Malvarrosa-stranden er Valencias beste strand, i hvert fall om du vil underholdes i tillegg til solingen og badingen. Stranda strekker seg langt mot nordenden av byen, og er omtrent 140 meter på sitt bredeste. Der spilles det volleyball og det bygges imponerende sandslott. Strandlivet kan også ses fra oven i det som er Europas største pariserhjul. Langs Playa de la Malvarrosa ligger det en flott strandpromenade som kalles Paseo Maritimo. Denne ender opp i marinaen som ble bygget i forbindelse med regattaen Americas Cup. En rusletur her tar deg forbi en rekke gode spisesteder med deilig sjømat. Spis gjerne Paella. Den retten ble tross alt funnet opp i Valencia.

Her er 4 andre storbyer med gode bademuligheter.

Plaza de Ayuntamiento

Plaza de Ayuntamiento valencia

Alle spanske byer med respekt for seg selv byr på flere imponerende plazaer. I Valencia kan du velge mellom mange, men først på lista bør det stå Plaza de Ayuntamiento (rådhusplassen). Her ligger Valencias rådhus og hovedpostkontor, begge en fryd for øye rent arkitektonisk. Plazaen domineres av en flott fontene, omringet av vakre blomsterbed i alle regnbuens farger. Ekstra fargerikt blir det når plassen fylles opp av blomsterhandlere, noe som har vært en tradisjon i Valencia i snart 100 år. Plaza de Ayuntamiento er et bra utgangspunkt for å utforske byen. Herfra har du gangavstand til blant annet Gamlebyen. Gatene som ender opp i plazaen er ellers regnet som Valencias beste shoppingområde.

Verdens smaleste hus?

ting å gjøre i valencia

Valencia er en av mange byer som hevder å romme verdens smaleste hus. I Norge har vi Ålesund som prøver seg på nettopp det samme. Det spørs nok om ikke Sunnmøringene må bite i det sure eplet, for Valencias bidrag er nemlig ikke mer enn 107 centimeter bredt. Bygningen er faktisk ikke bredere enn at det knapt nok er plass til karmer rundt inngangsdøren. Rett skal være rett, og det må påpekes at huseieren har jukset så det holder. Bygningene ved siden av er tatt i bruk for å gjøre det mulig å få noe fornuftig ut av det begrensede arealet. Om du vil stikke innom er adressen Plaza Lope de Vega 9. Der finner du Tasquita La Estrecha, en hyggelig liten bar og restaurant som serverer god mat og enda bedre drikke.

Jardines del Turia

gulliver park valencia

Turia-parken er Spanias størsteurbane parkanlegg med et areal på over 110 hektar. Turia er navnet på elveleiet som parken er etablert på. Elven hadde en lei tendens til å flomme over, og ble derfor omdirigert etter at den forårsaket store skader og tap av menneskeliv i 1957. Parkanlegget starter i den ene enden ved kunst- og vitenskapsbyen, før den åler seg gjennom store deler av Valencia, frem til Parc de Capcalera. Foruten å være et fenomenalt skue i seg selv, huser parken også mange av byens største attraksjoner. Her finner du blant annet den zoologiske hagen, Gulliver Park, en dam hvor du kan leie små båter, flere museer og gallerier, sportsanlegg, og mye mer. Den største attraksjonen i Turia-parken er naturligvis det nevnte vitenskapsbyen.

Las Fallas

Las Fallas valencia

I mars måned begynner Valencia å forberede seg på å ønske våren velkommen. Da fylles gatene og restaurantene til randen av feststemte innbyggere som deltar i Las Fallas, en festival til minne om den hellige Josef. Folkefesten varer i fem dager, og avsluttes vanligvis 19. mars. Avslutningsdagen er sentrert rundt paraden som heter Cavalcada del Foc, en feiring til ære for ild. Det blir mye knall og smell i fyrverkeri, og ved midnatt brennes de digre figurene av pappmasjé som festivalen tar navnet sitt fra (falles, som egentlig betyr fakler). Valencia er virkelig et skue i disse dagene, og Las Fallas regnes som en av de beste og mest livlige festivalene i Spania.