Barnevennlige storbyferier

storbyferie med barn

En storbyferie behøver ikke å være synonymt med shopping, mye folk og besøk på museum. De største hovedstedene og storbyene i Europa (og verden for øvrig) kan by på mye spennende også for de minste av oss, så lenge man vet å legge opp til den rette «menyen». For hvis man lar barn være barn, så har de fleste europeiske storbyene et mer enn godt nok tilbud til både små og mellomstore barn.

 

barneferie-new-yorkNew York, USA

New York er kanskje ikke den første storbyen man forbinder med familiereiser, men faktum er at New York har svært mye å tilby både for små og store. Opplev byen i «familietempo» og la barna gjøre det de synes er moro. Utsikten fra Empire State er unik selv for de minste, og det skjer svært mye i Central Park med både ballspill, tivoli og lignende. Spis spennende mat som barna selv velger ut, og shopp til priser som nordmenn vil oppleve som svært rimelige. Reisetiden er derimot litt lang, så turen kan bli krevende for de aller minste barna.

barnevennlig storbyferieBerlin, Tyskland

Berlin har svært mange attraksjoner både for store og små. Den aller fremste for deg som reiser med barn, er nok Berlin Zoo, som er en av verdens aller mest omfattende dyreparker. Byen har også kontinentets største akvarium, som nok vil falle i smak hos de fleste barnefamilier. Andre morsomheter i Berlin vil være et måltid i Fernsehturm, som er en snurrende restaurant flere hundre meter over bakken.

barneferie i barcelonaBarcelona, Spania

Middelhavsbyen Barcelona er den perfekte storbyen for deg som reiser med barn, og som vil kombinere storbyferie med badeferie. I sommermånedene er det gode temperaturer her både i vannet og på land, og man vil kunne få en svært variert ferie. Kanskje har poden en fotballinteresse, og da vil et besøk på hjemmebanen til Barcelona på Camp Nou være obligatorisk. Få også med dere det magiske fonteneshowet som hvert eneste år settes i gang med en kombinasjon av vann, lys og musikk.

tivoli københavnKøbenhavn, Danmark

Enkelte vil kanskje ikke se på København som en storby, men faktum er at det er et optimalt reisemål for deg som vil til storby med barn. Den fremste attraksjonen i byen er det ærverdige Tivoliet, som har tatt imot flere hundretusener av turister hvert eneste år i over 100 år. Her kan man fint tilbringe en dag eller to, med både show, karuseller, boder og spisesteder. Selve turen til København kan også være barnevennlig, hvis man legger den til et aldri så lite båtcruise der det finnes massevis av barnevennlige ting å gjøre.

london eyeLondon, England

London er en by som er minst like populær for par på kjærlighetsreise som for familier med barn. Det er svært mye å gjøre her, med alt fra Legoland til fornøyelsesparken Thorpe Park. Begge disse to er obligatoriske besøk i London. Få også med dere Polkateatret, som er et barneteater i London med svært god underholdning. Vurder også en tur innom Madam Tussauds, slik at barna kan møte på det meste av kjendiser i voksfigurer. Eller ta en tur med London Eye – et omfattende pariserhjul som gir deg vanvittig bra utsikt over den britiske hovedstaden.