Byene å reise til om du liker fotball

inneholder annonselenker

fotballferie i england

Det å se fotball på TV er i og for seg spennende, men å kjenne atmosfæren og se en spennende kamp fra tribuneplass er det aller beste. Det er nok de fleste fotballfans enige i, men det er ikke alle nordmenn som synes at Eliteserien eller norsk 1. divisjon er så veldig spennende. Følgelig anbefaler vi at man reiser en tur ut i Europa for å besøke en av kontinentets mange fotballbyer.

De fotballtilhengerne som er tilhengere av et spesifikt lag i en av de utenlandske ligaen, behøver neppe noen tips til hvilken fotballby de skal besøke – det er selvfølgelig byen til laget sitt. Men Europa har mange store fotballigaer med omfattende arenaer, der storoppgjørene spilles hver eneste sesong.

 

Fotballbyer i England

fotballbyer-i-england-old-trafford-manchester-united-300x169Den engelske storklubben Manchester United har har blant de største supporterklubben i Norge, og følgelig er Manchester et selvskrevent reisemål. Byen er mest kjent for sine to store fotballag, der også byrivalen City har vist seg som en seriøs utfordrer de seneste årene, men har også mye spennende å by på innenfor kultur og underholdning. Liverpool er også et alternativ, som foruten om fotballaget med samme navn, også er kjent som opphavsbyen til det verdensberømte bandet The Beatles. Det finnes også en rekke andre lag å se på i Manchester-området, som blant annet Bolton, Bury, Oldham og Rochdale. En liten times togtur unna Manchester sentrum finner du Elland Road, stadion til den gamle storklubben Leeds. Er du på banehoppertur og ønsker å få med deg flest mulig forskjellige stadioner så er Manchester med andre ord et fint utgangspunkt. 

London er en selvskreven fotballby, da hovedstaden kan by på flere av toppklubbene i Premier League – inkludert Arsenal, Chelsea og Tottenham. London huser også en rekke andre kjente fotballklubber som Crystal Palace, Fulham, Millwall og Queens Park Rangers for å nevne noen. Til London kan man reise for å se noen av de største oppgjørene i Premier League, eller kanskje for å se de engelske storklubbene spille mot favorittlaget ditt fra en annen liga under et møte i den kontinentale turneringen Champions League. I London kan du også besøke nasjonalarenaen Wembley.

Fotballbyer i Spania

nou camp barcelonaI Spania er det i hovedsak to lag som har dominert ligasystemet, og det er naturligvis Real Madrid – fra hovedstaden Madrid – og Barcelona fra byen med samme navn. Disse to lagene er helt i verdenstoppen innenfor fotball, og har begge en stjernespekket stall. Arenaen til sistnevnte rommer dessuten nesten 100 000 mennesker, så det å reise til Barcelona for å se fotballkamp vil garantert være en opplevelse for livet.

I Madrid har man også fått en utfordrer til Real Madrid, i klubblaget Atletico Madrid. Den solfylte byen kan man fint kombinere som et besøk til en fotballby og en helt vanlig ferie. Vi anbefaler at man ser det nevnte lokalderbyet, som de kommende årene bare vil bli mer og mer spennende.

Fotballbyer i Italia

fotballreiser i italiaDen italienske fotballen har lenge vært kjent for sin høye kvalitet, og både klubblag fra Italia og landslaget har gjort det bra de siste tjue årene. De to be beste fotballbyene i Italia er Milano og Roma. To av de største klubbene kommer fra Milano, henholdsvis AC Milan og Inter Milan. Begge disse spiller sine hjemmekamper på samme arena, og hvis man virkelig vil se en god fotballkamp, så reiser man til Milano for å se byens to stoltheter møtes på det som er begge lags hjemmearena.

Hovedstaden Roma er også en stor fotballby, og hovedstadslaget er alltid med å kniver i toppen, samtidig som de hevder seg i de europeiske ligaene. Selv om Milano kanskje er den største fotballbyen i Italia, så kan Roma samtidig by på en hel del andre opplevelser og svært mye spennende kultur.