Storbyferie i mars

inneholder annonselenker

storbyferie om våren

Mars regnes som den første vårmåneden og det frister nok for mange å komme seg ut på tur etter en lang og mørk vinter her hjemme. Selv om mars er den første måneden med vår, så kan vinterkulda henge igjen en rekke plasser.

Skal man på storbyferie i mars bør man derfor være klar over at man slett ikke er garantert varmt vårvær. Noen byer har derimot et mildere enn klima enn andre, og noen byer er jo fine å besøke selv om man ikke kan gå rundt i t-skjorte. Barcelona er den av våre utvalgte byer som kan by på det mildeste klimaet i mars, men man kan få en fin storbytur til andre steder også.

 

Storbyferie til Barcelona om våren

storbyferie i barcelona i mars

Barcelona er en fantastisk storby å besøke og stadig flere nordmenn får øynene opp for denne spanske perlen. Barcelona har mye å by på med fantastisk mat, flott arkitektur, gode shoppingmuligheter og ikke minst stranden for de som ønsker det. Når man først er i Barcelona bør man også prøve ut den ekte spanske tapasen med en god spansk rødvin til. Andre severdigheter man bør få med seg i Barcelona er Sagrada Familia, det magiske fonteneshowet på Font Magica og kanskje et besøk på Barcelona sin kjente fotballstadion Camp Nou. Dagtemperaturen i Barcelona ligger på rundt 15 grader i mars, betraktelig varmere enn de fleste steder her hjemme på denne tiden. Er du på jakt etter varmen i mars så er Barcelona et av de bedre valgene i så måte.

Flytilbudet fra Norge til Barcelona er godt, med direktefly fra flere norske flyplasser. Flytiden fra Oslo til Barcelona er på rundt tre og halv time. Billettprisene ligger på fra 1500kr og opp til rundt 2000kr, avhengig av når man ønsker å reise.

Les mer om Barcelona

 

New York om våren

storbyferie i mars

New York er uten tvil en av de mest ikoniske storbyene i verden og en by man absolutt burde besøke i løpet av livet. New York er på mange måter noe helt eget og det skal godt gjøres og ikke la seg fascinere av denne verdensmetropolen. Med over 8.5 millioner innbyggere er New York USAs største by og regner man med forstedene også blir innbyggertallet over 20 millioner. New York er med andre ord en av verdens aller største byer og det er en opplevelse i seg selv å spasere rundt i denne enorme byen med skyskrapere på alle kanter.

Reiser man til New York i mars så må man forvente at klimaet kan være ustabilt og noe kaldt. Gjennomsnittlig dagtemperatur i mars er på 9 grader, men man kan både være uheldig å møte på rester av vinter, eller være heldig å få fine vårdager. Fordelen med å besøke New York i mars er at det er betraktelig mindre turister her på denne tiden av året. April og mai er kanskje de beste månedene å besøke New York på med temperaturer på mellom 15 og 20 grader. Midt på sommeren kan det være drepende varmt og klamt i New York, noe som kan gjøre besøket til et ork. Våren eller høsten er derfor den anbefalte tiden å besøke New York på. 

New York ligger 8 timer unna Oslo med fly, og det er flere flyselskaper som flyr deg direkte fra Gardermoen til New York. Alternativt kan du fly med mellomlanding, men da blir reisetiden fort 15-20 timer. Lavprisselskapet Norwegian flyr også fra Oslo og du kan få forholdsvis rimelige billetter med de, slik at turen ikke trenger å koste skjorta. Husk at alle nordmenn som besøker USA må ha turistvisum, har du ikke ordnet med dette visumet på forhånd så slipper du rett og slett ikke inn i USA.

Les mer om New York

 

Amsterdam i mars

storbyferie om våren i amsterdam

Kanalbyen Amsterdam er en herlig by å møte våren i. I mars måned kan du ikke forvente deg å møte det varmeste været (dagtemperaturen ligger i gjennomsnitt på 9 grader i mars), men det er like vel en fantastisk by å besøke. Blomstringen har så smått begynt og er man heldig så kan få noen riktige fine vårdager her. Hva er da finere enn å spasere langs de mange kanalene eller nyte noe godt på en av de mange uteserveringene. Amsterdam har også mange flott severdigheter å by på og et besøk på det verdenskjente Heineken-bryggeriet er også populært blant mange.

Amsterdam ligger litt under 2 timer med fly unna Gardermoen og den korte reisetiden og de forholdsvis rimelige flybillettene hit gjør Amsterdam til en sikker vinner for en storbyweekend om våren.

Les mer om Amsterdam

 

Londonferie om våren

london om våren

London trenger nok ikke noen lengre introduksjon for de aller fleste. Den britiske hovedstaden er en av de aller mest populære storbyene for nordmenn å besøke og den har rykte på seg for å være en sikker vinner når det kommer til storbyferie. Besøker du London i mars kan du forvente deg en dagtemperatur på rundt 10 grader, ikke den helt store varmen med andre ord. Fordelen med å besøke London såpass tidlig på året er at antallet turister er betraktelig lavere enn midt på sommeren. Det er også fult mulig å få noen fine vårdager i mars. 

London har svært mye å by på både når det kommer til kulturliv, shopping og severdigheter. Om våren er en spasertur i Hyde Park eller St. James’s Park selvskrevet. Man bør også få med seg kjente severdigheter som Tower of London, Big Ben og Buckingham Palace. Er du glad i høyder så får du en uslåelig utsikt over London fra pariserhjulet «London Eye». Besøker du London i mars så er det også gode muligheter for å få med deg en fotballkamp. En rekke Premier League lag holder til i London, så her kan du se kjente lag som Arsenal, Tottenham og Chelsea i aksjon.

Flytiden fra Oslo til London er estimert til å være rundt 2 timer 10 minutter og flere selskaper har direkteruter hit fra Gardermoen. Reiser du i mars så er flybillettene meget rimelige og du kan få billetter ned i rundt 1000kr. Velger du å fly med lavprisselskaper så kan du være heldig å få enda billigere billetter enn dette.

Les mer om London

 

Gdansk

reise til gdansk i mars

Den polske byen Gdansk har blitt et stadig mer populært feriemål for norske turister de senere årene. Mye av populariteten skyldes nok at flyselskapet Wizzair har direkterute hit fra flere norske flyplasser med særdeles billige billettpriser. Det er like vel ikke bare lave billettpriser som gjør at nordmenn reiser til Gdansk. Byen har mye å by på, både når det kommer til flott arkitektur og severdigheter, den har også god hotellstandard og god mat til rimelige priser. 

Reiser du til Gdansk i mars så må du forvente forholdsvis lave temperaturer, men det kan absolutt bli en fin tur fordi om. Høysesongen regnes å være fra juli til september, men det går fint an å dra til Gdansk hele året gjennom. Til tross for at Gdansk ble fullstendig ødelagt under andre verdenskrig, så er byen full av fin arkitektur og flotte bygninger grunnet omfattende restaureringsarbeid etter krigen. I Gdansk kan du gjøre alt fra å gå på museum over andre verdenskrig, til å prøve ut Escape Rooms eller hoppe i strikk. Uterestaurantene langs Motlawa elven anbefales også. Badebyen Sopot ligger en liten taxitur unna, så mange som besøker Gdansk pleier også å ta turen innom Sopot.

Som nevnt så er det mulig å få svært billige billetter til Gdansk. Flytiden er rundt 1 time og 30 minutter med direktefly fra Oslo. Det går også direktefly fra flere andre norske flyplasser.

Les mer om Gdansk