5 storbyferier med kjæresten

fem tips til storbyferie med kjæresten

Storbyferie ligger på topp når par vil ut å reise.

En kjærestetur er en romantisk opplevelse som skaper felles minner. Men enkelte byer er mer romantiske enn andre. En perfekt kjærestetur må inneholde litt for henne og litt for han, men først og fremst mye vi kan gjøre sammen.

 

Planlegg den perfekte storbyferien for begge

Kjærestepar på storbyferie har det stort sett veldig lett. Rent praktisk er verden som skreddersydd for to som reiser sammen. Flyreise, hoteller, severdigheter og restauranter. Alt er tilrettelagt for to. Kjæresteturen blir derfor perfekt hvis vi legger et par, enkle kriterier til grunn.

Start planleggingen med å finne ut hva dere ikke skal gjøre. Det kan være lurt å bli enige om at ikke alt for mye tid skal brukes på særinteresser. Fotballtur kan gjøres med gutta, smykke workshop med jentene. Da er bordet duket og her følger 5 byer hvor kjærligheten vil blomstre.

 

Kjærestepar kommer ikke unna Paris

Dere kan like så godt dra først som sist. Paris er romantikkens by nummer én. Her kan selv unge par med studentøkonomi nyte livet. Det holder å spasere gatelangs arm i arm. Fantastiske bygninger og severdigheter ligger tett og utelivet syder året rundt.

romantisk tur til paris

Paris har mange nabolag, hver med sin spesielle karakter og atmosfære. God og variert servering derimot, finnes i dem alle. Kos dere med sprøstekte bagetter på morgenen og middag under trekronene på kvelden. Eller hva med litt ost og vin på en båt på Seinen?

 

Å reise til Paris

Reisen til Paris er rask og komfortabel. Turen tar kun et par timer fra Gardermoen. Vel fremme kommer vi enkelt og rimelig til sentrum med tog eller bane. Paris har en veldig effektivt Metro. Men det kan være litt trangt så et godt tips er å heller pakke to mindre kofferter enn én stor.

 

Nyt livet i den franske hovedstaden

Sentralt i Paris ligger hotell i forskjellige prisklasser. Spesielt romantisk er det 6. arrondissement. Her ligger Luxembourg-hagen, Modernistenes kaféer og ateliéer samt den vakre kirken Saint-Germain. Seinen ligger dessuten kun en romantisk spasertur unna.

Våren og høsten er spesielt romantisk i Paris. En båttur på Seinen etter solnedgang er magisk og avslappende. Et besøk i Pompidou-senteret ligger høyt på listen hos de fleste, likeså Rodins forførende skulpturer. Sett dere også i skråningen foran Sacre Coeur på Montmartre og nyt synet av byens kveldsbelysning.

Se hvilke hotell du bør bo på i Paris

Gdańsk, en hemmelig perle ved Østersjøen

Gdańsk har en atmosfære av frihet og åpenhet. De pittoreske gatene rammes inn av unike og karakteristiske bygninger. Gdańsk tilbyr opplevelser og attraksjoner for alle sine besøkende og endeløse strender ligger rett rundt hjørnet. Hit finner stadig flere nordmenn veien.

romantisk storbyferie til gdansk

På storbyferie i Gdańsk kan man velge og vrake i hoteller. Eller kanskje en liten apartment i sentrum er å foretrekke? Ta en tur til verdens største slott, Malbork. Prøv også en guidet omvisning i den romantiske gamlebyen. Glem heller ikke å smake dere gjennom byens store, kulinariske tilbud.

 

Gdańsk er en del av vårt eget nabolag

Gjennom Hansaforbundet var Gdańsk i århundrer knyttet til Norge. Denne felles kultur- og handelshistorien er fortsatt godt synlig i Gdańsk. I dag flyr vi direkte fra Gardermoen og turen tar kun halvannen time. Videre tar vi hurtigtoget de 12 kilometerne inn til sentrum.

 

Gdańsk er romantikk i historiske omgivelser

Lett tilgjengelig, historisk atmosfære og rimelige priser. Alt dette gjør Gdańsk til et yndet reisemål for kjæresteturen. Ta en spasertur langs kaiene ved Motlawa-elven, her ligger både seilskuter og uterestauranter. Besøk det gamle rådhuset, fra klokketårnet har dere utsikt over hele byen.

En herlig opplevelse er den lille badebyen Sopot. Her kan dere nyte profesjonelle spa, massasje og selvfølgelig fantastisk mat og drikke. En veldig populær attraksjon i Gdańsk er prøvesmaking av øl og vodka. Lær om bryggeritradisjonene sammen med nye venner fra hele verden.

Disse hotellene anbefaler vi i Gdansk

Wien er dans, musikk og Sacher-kake

Med sin rike historie som hovedstad i et imperium, er Wien alltid interessant. I århundrer strømmet folk hit med sine håp og drømmer. Mozart er vel den mest kjente. Byen er vakker og smykkes av grandiose byggverk som skulle gjenspeile imperiets makt og rikdom.

romantisk weekend i wien

Wiener-kafé, Wiener-schnitzel og Wiener-vals. Alle tre sagnomsuste attraksjoner i Østerikets hovedstad. De trange gatene i gamlebyen, musikken i de vakre parkene, Donaus elvebredder. Her ligger alt til rette for den perfekte storbyferien med kjæresten.

 

Besøk Wien dere også

Wien ligger midt i Europa og er et travelt trafikknutepunkt. På 1700-tallet kom Mozart hit med hest og vogn. Dagens reisende har det litt lettere, men kanskje ikke så romantisk? Drøye to timer med fly fra Gardermoen ligger Østerrikes fortryllende hovedstad og venter.

 

I Wien med kjæresten

En tur i Wiens berømte pariserhjul bør være en del av programmet. Nyt utsikten over byen fra hele 65 meter over bakken! Foretrekker dere litt mer jordnære opplevelser så ta et bedagelig elvecruise med to-retters lunsj. Besøk også det duftende Naschmarket og lær om sofistikert matkultur.

Ta inn den imponerende kunstsamlingen i Belvedere slott. Gå på klassisk konsert i en vakker barokk kirke, eller hva med Mozart i Musikvereins gylne sal? Ta også en kikk på det vakre og luksuriøse Hotel Sacher, og nyt en ekte Sacher-torte i kaféen. Wien gleder oss fra morgen til kveld.

Madrid inviterer med lidenskap og varme

Fullspekket av historie og severdigheter er Madrid et eventyr av en by. En storbyferie til Spanjolenes forførende hovedstad blir en uforglemmelig opplevelse. Først etablert som en muslimsk festning i det 9. århundret har Madrid vokst til EUs tredje største by.

kjærestetur madrid

Madrids turbulente historie gjør den til en fasinerende og sammensatt by. Rikt dekorert arkitektur fra ulike epoker preger byen. Opplev for eksempel den enorme Plaza Mayor fra 1500-tallet. Se også kongefamiliens imponerende residens Palacio Real de Madrid.

 

Madrid har en av Europas største flyplasser

Med sine over 6 millioner innbyggere er Madrid betjent av hele 3 flyplasser. Den største, Adolfo Suárez Madrid-Barajas, betjener Europas storbyer. Flyplassen ligger kun 9 kilometer fra sentrum og med Metro tar det kun 10 minutter inn til byen. Reisen fra Gardermoen tar cirka 4 timer.

 

La følelsene blomstre i Madrid

Følelser og lidenskap er noe vi forbinder med Spania. Derfor er Madrid en perfekt by for kjærestepar. Begynn ferien med en vandring i byens middelalderske gamleby. De fargerike bygningene og de mange severdighetene setter dere garantert i rett stemning.

Besøk det verdensberømte Prado-museet. Her møter dere Velázques, Goya og El Greco ansikt til ansikt. En henrivende Flamenco-forestilling er også obligatorisk på kjærestetur. Guidet nattevandring med historier om riddere, jomfruer og umulig kjærlighet anbefales på det varmeste!

Stockholm er Skandinavias ubestridte hot-spot

Svenskenes hovedstad har vært et handels- og kultursenter i århundre. Skipsfarten har vært av enorm betydning og byens beliggenhet mellom holmer og skjær er virkelig pittoresk. Den vakre Gamla Stan byr på trange, snirklete gater med trendy kaféer og klubber.

storbyferie med kjæresten til stockholm

Stockholm har spredd seg utover den idylliske skjærgården. Her finnes vakre, grønne parker, travle havner og høyteknologisk innovasjon. I denne storbyen kan besøkende bli vist rundt i en buss som går både på land og på vann! Opplev både kulturhistorie og trendy uteliv i denne fascinerende byen.

 

Stockholm er rett rundt hjørnet

En behagelig togreise eller en kjapp flytur, Stockholm er enkelt å nå. Byen har et høyt besøkstall året rundt og et bredt utvalg av hotell og overnattingssteder. Fra Arlanda flyplass går det både tog og buss, reisetiden tar kun cirka 20 minutter.

 

Opplev Stockholm på romantisk kjærestetur

I Sveriges stolte hovedstad blir kjæresteturen en suksess. Her yrer det av liv og severdighetene er mange og interessante. Unn dere noen timer med total nytelse i Yasuragi, et fantastisk japansk bad. Vel ute igjen anbefaler vi et besøk i Gustav IIIs vakre Haga park.

En tur ut til Djurgården på en varm sommerdag har historisk sus over seg. Her holdt Bellman sine berømte drikkegilder. Nyt Stockholms skjærgård fra dekket til et gammelt skip, selvfølgelig med mat og drikke til. Besøk også Vasa-museet og se Gustav II Adolfs fantastiske orlogsskip.

Dette er de beste hotellene i Stockholm