Topp 10 hotell i Roma

inneholder annonselenker

topp 10 hotell i roma

Leter du etter hotell i Roma? Se hvilke 10 hoteller vi anbefaler her.

Roma er en av Europas største byer, og en svært populær destinasjon for storbyferier. Med et høyt antall hotell å velge blant, kan det være vanskelig å finne det perfekte overnattingsstedet i den italienske hovedstaden.

Her er hotellguiden du trenger til å foreta rett valg når du skal finne det perfekte hotellet i Roma.

 

Her er noen av Romas beste hotell

I avsnittene nedenfor finner du et utvalg hotell som kan anbefales på det varmeste. Vi har plukket ut forslag i tre av Romas beste strøk å bo i for turister.

I tillegg til de områdene som er nevnt her, kan du med hell også vurdere å finne hotell i områder som Monti, Celio-høyden, Tridente, Testaccio og Prati, alt ettersom hvilke omgivelser du vil ha, og hva du vil bo i nærheten av.

 

Anbefalte hotell i Centro Storico i Roma

Det historiske sentrum i Roma er nok det beste området å bo på hotell i for de fleste som besøker byen. Gatene og bygningene er vakre, du har et meget godt utvalg i restauranter og kaféer, shoppingen er bra, og det er lite biltrafikk her.

Best av alt er at du får gangavstand til svært mange av de viktigste severdighetene, for eksempel Colosseum, Pantheon, Campo de Fiori og Spansketrappen.

annonselenker

Hotel Lunetta

Hotel Lunetta Roma

Hotel Lunetta rangeres med fire stjerner, og ligger kun 100 meter fra Campo de Fiori. Hotellet er definitivt av den finere sorten, med egen spa-avdeling, innendørs boblebad, badstue, flott terrasse på taket, bar med lounge, og kafé.

Alle de 30 rommene har aircondition. De er lekkert innredet i lyse farger, med store og komfortable senger.

Anbefalt hotell i sentrum av Roma

Hotel Lunetta passer ypperlig for par som er på en romantisk storbyferie i Roma, og som vil bo litt staselig. Beliggenheten er dessuten glimrende, i gangavstand til de fleste av Romas severdigheter.

 

BESTILL ROM HER

Martis Palace Hotel

Hotel Martis Palace Roma

Martis Palace er et firestjerners hotell som ligger ypperlig plassert på Piazza dei Massimi, og kun 100 meter fra Piazza Navona. Herfra bruker du kun noen få minutter til fots for å komme deg til severdigheter som Campo de Fiori, Pantheon, og flere av Romas flotteste kirker.

Dette hotellet har også eget spa, takterrasse, bar og lounge, samt bibliotek. De 26 rommene er meget pent innredet, de har aircondition, store senger, og flotte baderom.

Hotell sentralt i Roma

Som med Hotel Lunetta er dette et hotell som passer for par som vil bo komfortabelt i sentrum av Roma.

 

BESTILL ROM HER

Damaso Hotel

Damaso Hotel Roma

Damaso er et rimelig trestjerners hotell, der du vil oppleve å få mye igjen for pengene dine. Det ligger et par steinkast nord for Campo de Fiori, nært hovedgata Corso Vittorio Emanuele II som skjærer gjennom Centro Storico.

Hotellets fasiliteter inkluderer restaurant, bar med lounge, og en fin liten takterrasse. Rommene er rene og pene, men ikke like overdådige som på de to hotellene nevnt ovenfor.

Billig hotell i Roma

De overkommelige prisene, og den gode servicen, er kanskje Damaso Hotel sine sterkeste kort, i tillegg til den ypperlige beliggenheten.

 

BESTILL ROM HER

Hotel Navona Colors

Hotel Navona Colors i Roma

Navona Colors rangeres med tre stjerner, og ligger i den nordlige delen av Centro Storico, med kort avstand til elven Tiber. Dette er et lite hotell med kun 18 ganske små rom, og fasilitetene er ikke mange.

Til gjengjeld er standarden på rommene svært bra i forhold til stjernerangeringen, og hotellet er kjent for meget god service.

Koselig hotell i Roma

Beliggenheten er bortimot perfekt om du vil bo i Centro Storico, uten å bli belemret med støy på nattestid. Dette er i tillegg et av de beste hotellene i området når prisen tas i betraktning.

 

BESTILL ROM HER

Hotell nært Villa Borghese

Området rundt parken som rommer Villa Borghese og Borghese-hagene, er blant annet kjent for sine mange luksushotell. Her bor fiffen når de besøker Roma, og du kan komme til å støte på en og annen kjendis. Du får kort avstand til mange av byens beste museer, men restauranter og barer er kanskje litt for turistpregede. Velg gjerne et hotell her, for du blir boende meget bra, men vurder å rusle sørover til Centro Storico når du skal spise deilig italiensk mat.

 

 

Aldrovandi Villa Borghese

Aldrovandi Villa Borghese - Luksushotell i Roma

Dette luksushotellet rangeres med fem stjerner, men er likevel relativt rimelig sett i forhold til standarden. De over 100 rommene på Aldrovandi Villa Borghese er meget pene, de har selvsagt aircondition, og store tilstøtende baderom.

Hotellets fasiliteter inkluderer 2 restauranter, 2 barer med lounger, et topp spa, utendørs svømmebasseng, døgnåpent treningssenter, og mye mer. Beliggenheten er suveren om du vil bo nært de vakre Borghese-hagene, for de ligger rett over gata fra hotellet.

 

BESTILL ROM HER

Grand Hotel via Veneto

Grand Hotel Via Veneto

Grand Hotel er en klassiker som ligger i den fasjonable gaten Via Veneto. Det femstjerners luksushotellet er blant aller beste i byen, men det er fullt mulig å finne rom her til en noenlunde overkommelig pris. De over 100 rommene er svært komfortable å bo i, med aircondition, store og deilige senger, og pene bad.

Hotellet byr på en flott takterrasse, innendørs svømmebasseng, spa, treningssenter, 2 restauranter, barer og mye mer. Dette er hotellet for de som vil slå på stortromma når de er på storbyferie i Roma.

 

BESTILL ROM HER

Berg Luxury Hotel

hotell romaOm du vil bo meget bra i samme område som de kjente luksushotellene, men til en noe lavere pris, bør du vurdere Berg Luxury Hotel. Det rangeres med fire stjerner, og byr på 31 rom til priser som er svært konkurransedyktige på dette nivået. Standardrommene og badene har en moderne innredning, med store senger og klimaanlegg.

Hotellet har også flere suiter, der de mest eksklusive har egne takterrasser. Beliggenheten er også svært bra, og kun et par kvartaler unna Via Veneto.

 

BESTILL ROM HER

Hotell i Trastevere i Roma

Trastavere er området som ligger rett sør for Centro Storico, og på motsatt side av Tiber. Bydelen er preget av brosteinsbelagte og trange gater med masse folkeliv, gamle og vakre små hus, og ikke minst, et godt utvalg av svært gode restauranter. Her er det også nok av muligheter om du vil ta for deg noen av Romas beste barer, besøke noen av de flotteste middelalderkirkene, og utforske spennende småbutikker. De fleste hotell i Trastevere er små og rimelige, og ofte er kapasiteten på godt under 20 rom totalt.

Donna Camilla Savelli Hotel

hotell i Trastevere romaDonna Camilla Savelli er blant noen få overnattingssteder i Trastevere med høy kapasitet. Dette er et firestjerners hotell med meget god standard, og med totalt 86 flotte gjesterom. Hotellet ligger litt i den nordre utkanten av Trastevere, rett ved Parco del Gianicolo, og dermed i litt mer grønne omgivelser. Her kan du få følelsen av å være et sted på landsbygda, i stedet for i en travel storby.

Donna Camilla Savelli har en meget bra restaurant, bar og lounge, takterrasse og flere utearealer å slappe av i. Hotellet egner seg meget bra om du vil ha et stille sted for natten, uten at avstanden til sentrum blir for drøy. Det er fullt mulig å spasere fra hotellet til for eksempel Campo de Fiori, en gåtur som tar omtrent 10 til 15 minutter.

 

BESTILL ROM HER

Hotel Santa Maria

romantisk hotell i romaHotel Santa Maria er et hjemmekoselig, lite og romantisk hotell i Roma som er rangert med tre stjerner. De 20 rommene er pent innredede, har aircondition, og her også kan du få følelsen av å være mer på landsbygda enn i en storby.

Hotellet ligger i en pen og lav mursteinsbyggning, som omslutter en flott gårdsplass. På gårdsplassen er det fint å sette seg ned med noe å drikke, eller du kan innta frokosten her om været tillater det.

Santa Maria har egen bar og lounge, takterrasse og frokostrestaurant. Om du vil ta deg rundt i Roma på sykkel, kan du låne en tohjuling gratis i resepsjonen. Hotellet ligger i et av de fineste strøkene i Trastevere, rett bortenfor San Callisto-kirken.

 

BESTILL ROM HER

Relais Le Clarisse a Trastevere

koselig hotell i romaRelais Le Clarisse er et pent og enkelt trestjerners hotell som ligger midt i bydelens sentrum, rett overfor Piazza Mastai, med hovedgata Viale di Trastevere imellom. Her får du et kjempebra utvalg av rimelige og gode restauranter rett i nærheten, og trikkestopp like rundt hjørnet om du vil inn til for eksempel Centro Storico.

Rommene har klimaanlegg, gode og store senger, og store baderom. Relais Le Clarisse er ellers kjent for sin enkle, men gode frokost, der det meste er hjemmelaget.

 

BESTILL ROM HER

Høy etterspørsel på hotellrom i Roma

Roma er Italias største by, og den fjerde største innenfor EU. Som en av verdens mest attraktive storbyer, finnes det selvsagt et imponerende antall hotell i Roma. I 2017 ble det solgt over 29 millioner overnattinger i byen. I antall overnattinger er det kun London, Paris og Berlin som har flere besøkende enn den italienske hovedstaden.

 

Prisnivå på hotell i Roma

Gjennomsnittsprisen for et hotelldøgn i Italia, for to personer i dobbeltrom, er på cirka 1 250 norske kroner. I storbyer som Roma og Milano, ligger snittet naturligvis noe høyere. Samtidig er konkurransen mellom hotellene i Roma beinhard, noe som kan presse prisene ned i perioder med mindre turisme.

Det er fullt mulig å finne svært bra og hyggelige hotell, med gode anbefalinger fra tidligere gjester, ned mot 1 000 norske kroner per natt for et dobbeltrom. Du kan også bruke godt over 10 000 kroner på de beste luksushotellene.

 

Viktig at hotellet har klimaanlegg

Det kan bli temmelig varmt i Roma, både på våren, sommeren og høsten. Velger du et hotell uten airconditioning, kan du fort komme til å angre. Selv i mai kan temperaturen komme opp i over 25 grader, og det samme med september, og begynnelsen av oktober. August og juli er de to desidert varmeste månedene, med temperaturer på omtrent 30-34 grader på dagtid. Nettene kan også bli temmelig varme.

Tenk også på å velge et hotell med AC om vinteren. I desember og januar kan det bli kaldt nok til at hotellrommet ditt burde ha oppvarming.

 

Les også vår store guide til Roma