Julebord og storbytur til utlandet

inneholder annonselenker

julebord i utlandet

Å kombinere julebord med en tur til utlandet er en suveren måte å gjøre stas på bedriftens ansatte. Det trenger heller ikke bli spesielt dyrere enn å arrangere julebord på for eksempel et høyfjellshotell i Norge. Her får du tips til fem storbyer i Europa som egner seg ypperlig.

Arrangere julebord på nyåret?

Om det passer praktisk i forhold til bedriftens virksomhet, hvorfor ikke arrangere julebordet rett over nyttår? Da er det normalt mye enklere å finne både nok flyseter, og nok rom på hotellene. Det er også normalt langt rimeligere med både fly og opphold i januar, enn det er rett før jul.

Les også om hvordan og hvorfor du bør arrangere firmaturen på egenhånd.

 

Kriterier for anbefalingene og forslagene

De fem byene er valgt ut i fra de samme kriteriene. Først og fremst må byen være egnet til å arrangere julebord i. Det vil si at omgivelsene og atmosfæren må passe, shoppingmulighetene må være gode, og byen kan gjerne ha julemarked og andre tradisjoner som bidrar til å skape den rette atmosfæren.

Vi mener ellers at det er viktig å ikke kaste bort unødvendig tid på reisen. Det skal også være gode muligheter for å finne rimelige flybilletter, og rimelige hotell. Standarden på overnattingsstedet må være adekvat, og hotellene bør være kjent for å yte god service.

Hotellene er i tillegg valgt ut i forhold til om de har forretningssenter eller tilsvarende, i tilfelle dere vil kombinere julebord med et faglig opplegg. Alle hotell må i tillegg ha minst 100 rom, slik at sjansene øker for å få plass til alle deltakerne.

annonselenker

Julebord i Brugge

Brugge er en av de bedre storbyene å arrangere julebord i. Her kommer deltakerne på turen garantert i rett stemning. Julemarkedet på Grote Markt er utvilsomt et av de flotteste i Europa. Der dufter det av brente mandler, sjokolade, bakervarer, juleøl og gløgg.

Les mer om Brugge her.

julebord i brugge

Reise og opphold

Det er enkelt å komme seg raskt til Brugge. Fra Oslo er det flere avganger hver dag med direktefly, og flytiden er ikke mer enn 1 time og 55 minutter. Vanligvis lander man på Oostende-Brugge International Airport, med rask transport inn til sentrum. Det er også kurant å fly til Brussel, med tog videre til Brugge som tar under 1 time. Hotellene holder gjennomgående høy standard. Sentrum er ikke stort, og bor dere sentralt, får dere gangavstand til det aller meste.

Fordeler

 • Flyprisene er ofte lave fordi det går mange konkurrerende direkteruter.
 • Flytiden er også kort.
 • Brugge har mange gode hotell som egner seg for julebord.
 • Byen er en av Europas vakreste.
 • Topp shoppingmuligheter for de som vil gjøre julehandelen på turen.
 • Garantert julestemning.

Ulemper

 • Brugge er ikke blant de aller rimeligste storbyene (men fortsatt rimeligere enn Oslo).
 • Brugge er en populær destinasjon i juletiden, og hotellene kan bli fort fullbookede.

Hotell i Brugge som passer for firmatur og julebord

hotell for julebord i aberdeenHotel Dukes’ Palace Bruges

Femstjerners hotell med alle nødvendige fasiliteter, inkludert forretningssenter, restaurant og bar. Ligger meget godt plassert i sentrum av Brugge. Hotellet har 110 gjesterom.

Se om Hotel Dukes’ Palace Bruges har ledige rom

Novotel Brugge Centrum - hotell i bruggeNovotel Brugge Centrum

Rimelig trestjerners hotell med moderne innredning og topp service. Alle nødvendige fasiliteter er på plass, som forretningssenter, god restaurant og bar med lounge. Meget bra beliggenhet i sentrum. Hotellet har 126 gjesterom.

Se om Novotel Brugge Centrum har ledige rom

Julebord i Gdansk

I Gdansk får dere mye julebord for pengene. Dette er også en trivelig by, der sentrum er intimt og ikke for stort. Det gjør det oversiktlig og enkelt, selv for de som ikke er reisevante. Gdansk er fortsatt en litt uoppdaget perle, så det kan også være enklere å finne stort nok hotell, og få plass på samme fly for alle deltakerne. Byen har ikke like bra julestemning som for eksempel Brugge, men den biten er heller ikke så verst.

Les mer om Gdansk her.

julebord i gdansk

Reise og opphold

En av hovedgrunnene til at Gdansk er et perfekt åsted for firmaets julebord, er de lave prisene på hotell. Her er det ikke noe poeng å lete etter rimelige tostjerners hotell, fordi de beste hotellene også er rimelige. I tillegg går det mange direkteruter hit fra Oslo, og også andre byer i Norge. Fra Oslo med direktefly tar det kun 1 time og 30 minutter å komme seg til Gdansk. Flyplassen ligger nært sentrum. Gdansk har mange hotell som passer perfekt for julebord, og mange av de ligger i eller rundt gamlebyen.

Fordeler

 • Lave flypriser og mange alternative direkteruter.
 • Kort avstand.
 • Svært lave priser på hotell.
 • Generelt lavt prisnivå på restauranter, uteliv, opplevelser, etc.
 • Intim og koselig by som mange ikke har besøkt.

Ulemper

 • Servicenivå ikke alltid topp, men det bedrer seg kontinuerlig i Polen.

Hotell i Gdansk som passer for firmatur og julebord

hotell for julebord i gdanskHilton Gdansk

Meget bra femstjerners hotell med topp beliggenhet. Ikke la dere skremme av antallet stjerner og hotellkjedens navn, her kan man finne rom til svært lave priser i forhold til standarden. Hilton har alle fasiliteter dere trenger for å få et perfekt julebord. Hotellet har 150 gjesterom.

Se om Hilton Gdansk har ledige rom

anbefalt hotell for julebord i gdanskPuro Gdańsk Stare Miasto

Topp firestjerners hotell med perfekt beliggenhet i sentrum. Hotellet er nytt og moderne, med alle nødvendige fasiliteter for firmatur og julebord. Prisene på dette hotellet er svært lave sett i forhold til kvaliteten og servicen. Hotellet har 211 gjesterom.

Se om Puro Gdańsk Stare Miasto har ledige rom

Julebord i København

København er en av de enkleste byene å legge julebordet til. Er selskapet basert i Oslo, er det like enkelt å arrangere firmatur til København, som til Lillehammer eller Geilo. I Danmark får dere også garantert den rette julestemningen, for ikke å snakke om julemat som er minst like deilig som den vi er vant med hjemmefra.

Les mer om København her.

julebord og storbytur til københavn

Reise og opphold

Det går direktefly fra Oslo omtrent én gang i timen til Kastrup. Prisene er lave, og flytiden like over 1 time. Dersom bedriften skal kombinere julebord med et faglig opplegg, kan dere vurdere å ta Danskebåten og få unnagjort det faglige mens dere er om bord. Båtturen kan kombineres med fly hjem igjen, eller motsatt. Kastrup ligger nært sentrum, og dere kaster ikke bort mye tid på transporten. Det er lett å finne kurant hotell som ligger sentralt. Byen er oversiktlig, har gode shoppingmuligheter for julehandelen, og det er som kjent deilig å være norsk i Danmark.

Fordeler

 • Enkelt å komme seg dit.
 • Flybillettene blir nesten alltid billige.
 • Høy standard og servicenivå.
 • Ingen språklige utfordringer.
 • God mat og riktig julestemning.
 • København er perfekt for juleshopping.

Ulemper

 • Prisnivået er høyere enn i de fleste andre storbyer, men fortsatt en smule lavere enn i Oslo.
 • Ikke den mest eksotiske destinasjonen for oss nordmenn.

Hotell i København som passer for firmatur og julebord

hotell for julebord i københavnHotel Skt. Annæ

Et av Københavns beste firestjerners hotell, med perfekt beliggenhet, rett i nærheten av Nyhavn og Amalienborg slott. Meget høy standard og servicenivå, men lave priser sett i forhold til konkurrentene i dette segmentet. Hotellet har alle nødvendige fasiliteter, og 145 gjesterom.

Se om Hotel Skt. Annæ har ledige rom

topp hotell for julebord med jobben i københavnComfort Hotel Vesterbro

Meget rimelig (til København å være) trestjerners hotell med moderne innredning og høy standard. Alt av fasiliteter dere trenger er på plass, og dere får kort avstand til blant annet Tivoli. Hotellet har hele 400 gjesterom.

Se om Comfort Hotel Vesterbro har ledige rom

Julebord i Praha

Det er mange fordeler med å velge å legge firmaturen og julebordet til Praha, og kanskje spesielt fordi prisnivået er lavt. Byen er en av de vakreste hovedstedene i Europa, spesielt i førjulstiden. På gamlebytorget er det stort julemarked, tsjekkerne er gode på å lage gløgg, og det er relativt rimelig å gjøre julehandelen her. Tradisjonelle tsjekkiske puber, med meget godt øl, kan være perfekte for de som vil ha et mer avslappet og uformelt julebord. Skal dere ha en mer staselig julebordmiddag, vil prisen uansett bli langt lavere enn i Norge.

Les mer om Praha her.

julebord i praha

Reise og opphold

Det er kun Norwegian som flyr direkte fra Oslo (og i perioder fra Bergen, Stavanger og Trondheim), men billettprisene er som regel svært lave. Flytiden er knappe 2 timer, og dere kan reise ganske raskt også med mellomlanding (mellom 3 og 4 timer). Flyplassen i Praha ligger like utenfor sentrum. Hotelltilbudene er mange, men dere bør booke tidlig, Byen er en populær destinasjon, med mange turister fra hele verden, også i førjulstiden.

Fordeler

 • Lave priser på både reise og opphold.
 • Reisetiden er kort.
 • Mange hotell å velge blant.
 • Rimelig å gjøre julehandel i Praha.
 • Svært vakker by, med mange muligheter for topp opplevelser.

Ulemper

 • Hotellene blir fort fulle, og bør bestilles lang tid i forveien.
 • Servicenivået kan være varierende.

Hotell i Praha som passer for firmatur

hotell i praha for julebordGrandium Prague

Femstjerners hotell med høy standard og meget lave priser. Beliggenheten er kurant, med kort avstand til de beste shoppinggatene og avenyen Vaclavske Namesti, Prahas hovedgate. Hotellet har alle nødvendige fasiliteter, og 197 gjesterom.

Se om Grandium Prague har ledige rom

hotell i praha for firmajulebordK+K Hotel Central Prague

Svært rimelig 4,5 stjerners hotell som ligger med kort gangavstand til gamlebytorget og de beste shoppinggatene i Praha. Hotellet har alle fasiliteter dere trenger for julebord og eventuelle fagseminarer. Antallet gjesterom er 127.

Se om K+K Hotel Central Prague har ledige rom

Julebord i Aberdeen

Det blir garantert ikke feil å legge julebordet til Aberdeen. Her er innbyggerne kjent for å være svært imøtekommende, hjelpsomme, og glad i å slå av en prat med tilreisende. Byen er også litt ukjent for de fleste, så for mange av de ansatte kan dette bli en ny og spennende opplevelse. Julestemning er noe skottene vet å lage, og byen er svært bra å gjøre gaveinnkjøpene i. Her er det mange muligheter for å avholde et annerledes, men hyggelig og avslappet julebord.

Les mer om Aberdeen her.

julebord i aberdeen

Reise og opphold

Det er meget enkelt å komme seg til Aberdeen, og ikke bare fra Oslo. Hit går det direktefly som tar kun 1 time og 30 minutter fra Oslo, og du kan også fly direkte fra blant annet Bergen og Stavanger, med enda kortere flytid. Flyplassen ligger i tillegg svært nært sentrum, så her kaster dere ikke bort tid på transporten. I Aberdeen finnes det også mange store kjedehotell i sentrum, med god standard, høy kapasitet, og med relativt sett lave priser.

Fordeler

 • Det går raskt å komme seg til Aberdeen.
 • Hotell er rimelig her.
 • Oversiktlig by, med hyggelige innbyggere.
 • Mange spennende restauranter og utesteder.
 • Annerledes destinasjon som mange ikke har opplevd enda.
 • Enkelt å arrangere utflukter til spennende steder utenfor byen.

Ulemper

 • Været kan bli tøft om vinteren, med mye vind og regn.
 • Aberdeen-dialekten kan være vanskelig å forstå.

Hotell i Aberdeen som passer for firmatur

julebord i aberdeenHilton Garden Inn Aberdeen City Centre

Hilton ligger midt i sentrum av Aberdeen, med gangavstand til den beste juleshoppingen og mange av severdighetene. Hotellet har alle nødvendige fasiliteter for et eventuelt faglig program. Servicenivået er høyt, standarden på rommene er mer enn godt nok for de fleste, og prisene lave. Antallet gjesterom er 100.

Se om Hilton Garden Inn har ledige rom

hotell for julebord i aberdeenSandman Signature Aberdeen Hotel

Sandman Signature Aberdeen tilhører en liten kjede som er kjent for sin gode service. Hotellet holder høy standard i forhold til pris, og har de nødvendige fasilitetene. Beliggenheten er så godt som perfekt for de som vil bo sentralt i Aberdeen. Hotellet har 218 gjesterom.

Se om Sandman Signature Aberdeen Hotel har ledige rom